Головна » 2014 » Листопад » 22 » 8 ВСЕСВІТНЬО ВІДОМИХ КАРТИН, В ЯКИХ ПРИХОВАНІ ТАЄМНІ ЗНАКИ
15:27
8 ВСЕСВІТНЬО ВІДОМИХ КАРТИН, В ЯКИХ ПРИХОВАНІ ТАЄМНІ ЗНАКИ

Твори мистецтва можуть нести в собі якийсь прихований сенс, який іноді вдається розшифрувати. Пропонуємо вам підбірку з десяти шедеврів живопису, в яких вдалося знайти потаємні знаки.

1. «Мона Ліза»: в її очах є прихований код

Як правило, силу «Мони Лізи» приписують інтригуючій усмішці, зображеній на обличчі жінки. Проте, історики з Італії виявили, що, якщо розглянути очі Джоконди під мікроскопом, то в них можна розгледіти букви і цифри.Експерти стверджують, що ці ледь помітні цифри і букви представляють собою щось на кшталт «Коду да Вінчі» в реальному житті: в правому оці видно літери «LV», які цілком можуть означати ім'я художника, Леонардо да Вінчі, і в лівому оці теж є символи , але їх поки не вдалось розпізнати. В арці моста на задньому плані можна побачити число 72, або ж це може бути літера «L» і двійка. Крім того, на картині видно число 149 із затертою четвіркою, що може означати дату створення картини - да Вінчі намалював її під час свого перебування в Мілані в 1490-х роках. Важливо пам'ятати, що картині вже майже 500 років, так що приховані знаки видно не так чітко і ясно, як могло бути відразу після її створення.

2. «Таємна вечеря»: в картині приховані математичні і астрологічні головоломки і музична мелодія

«Таємна вечеря» є об'єктом численних спекуляцій, зосереджених, як правило, на передбачуваних прихованих повідомленнях зашифрованих в картині.Славіс Пеші, інформаційний технолог, добився цікавого візуального ефекту, наклавши дзеркальну напівпрозору версію картини поверх оригіналу. В результаті на обох кінцях столу з'явилися дві схожі на тамплієрів фігури, а зліва від Ісуса стало видно ще одну людину - можливо, жінка з немовлям на руках.Італійський музикант Джованні Марія Пала вказав, що положення рук і хліба можна інтерпретувати як ноти в музичному творі, і якщо читати справа наліво, як це було характерно для манери письма Леонардо, то вони утворюють музичну композицію.
Дослідник з Ватикану Сабріна Сфорца Галіція, заявила, що розшифрувала «математичну і астрологічну» головоломку, що міститься в «Таємній вечері». За її словами, художник передбачив всесвітній потоп і прийдешній потім кінець світу, який почнеться 21 березня 4006-го року і завершиться 1 листопада того ж року - вона вважає, що це стане початком нової ери для людства.

3. «Створення Адама»: божественне походження розуму

Витвір «Створення Адама» пензля Мікеланджело витримав випробування часом не лише як найвідоміша фреска Сикстинської капели, але і як один з найбільш знакових образів в історії людства.
Мікеланджело визнаний одним з найвидатніших художників і скульпторів епохи італійського Відродження, проте не так широко відомо, що він ретельно вивчав анатомію і у віці 17-ти років розчленовував трупи, викопані на церковному кладовищі.

Хоча деякі можуть вважати це збігом.Фахівці припускають, що написати ТАКЕ на картині Мікеланджело навряд чи міг випадково: на фресці можна побачити навіть обриси таких складних частин мозку, як мозочок, зоровий нерв і гіпофіз. А в самої постаті Адама, який протягує руку Богу, можна розгледіти обриси вароліївого мосту і хребта.

4. Фрески Сікстинської капели: на деяких з них видно частини людського мозку

Американські експерти по нейроанатомії вважають, що Мікеланджело  використовував деякі анатомічні пізнання при роботі над фресками Сикстинської капели.
Як і у випадку із «Створенням Адама», серед фресок Сикстинської капели є й інший розпис з фігурою Бога, що містить таємне послання.Експерти помітили, що груди і шия Бога мають анатомічні порушення, яких немає більше в жодній людській фігурі на розписах.

Крім того, в той час як більшість фігур висвітлені по діагоналі від лівого нижнього краю, на шию Бога сонячні промені падають під прямим кутом - дослідники прийшли до висновку, що подібну неточність геній допустив навмисно.

5. «Мадонна зі святим Джованніно»: сліди НЛО

«Мадонна зі святим Джованніно» пензля Доменіко Гірландайо має цікаву деталь: над лівим плечем Марії в небі ширяє крапля дивної форми.У цьому місці картини виразно видно блискучий об'єкт, який  художник зобразив до найдрібніших деталей і помістив його в свій твір так, щоб той кидався в очі. Крім цього, в правій частині картини ми бачимо людину, що піднесла праву руку до очей, показуючи, наскільки яскравим є цей об'єкт, а у верхньому лівому куті ми бачимо предмет, схожий на сонце.
«Мадонна зі святим Джованніно» - лише одна з численних середньовічних картин, де зображені дивні, тривожні непізнані літаючі об'єкти, що ширяють у небесах.)))

6. «Пророк Захарія»: влада релігії

Напруженість у відносинах між Папою Юлієм II і Мікеланджело описана в історичних документах. Історики відзначають, що Мікеланджело зобразив Папу на одній зі своїх картин в образі пророка Захарія, і один з ангелів позаду нього показує вкрай непристойний жест.

Фігура, в яку складені пальці чарівної маленької дитини, називається «фіга», але її значення зовсім не таке солодке, як назва: тримаючи великий палець між вказівним і середнім пальцями, він показує жест старого світу, який зберіг своє значення до наших днів. На Заході жест не так поширений, але в Україні його значення добре відомо.)))

 

 

 

7. «Фламандські прислів'я»: у картині міститься 112 нідерландських ідіом.

«Фламандські прислів'я» - це написана олією на дубовій панелі картина  Пітера Брейгеля-старшого, вона наповнена символами, що відносяться до нідерландських прислів'їв того часу.Всього в картині знайдено і розшифровано 112 ідіом: деякі з них до цих пір використовуються, наприклад, «плисти проти течії», «велика риба їсть маленьку рибу», «стукатися головою об стіну» і «озброїтися до зубів».Інші прислів'я свідчать про людську дурість. Деякі символи, здається, відображають сенс більш ніж однієї фігури мови, наприклад, лівіше центру в нижній частині картини зображена людина, що стриже овець, поруч з людиною, що ріже свиню, і ця сцена символізує вираз «Хтось стриже овець, а хтось - свиней», що означає - в однієї людини є перевага над іншою. Також ця сцена може означати і «Стрижи, але шкури не знімай», тобто попереджає не заходити занадто далеко при використанні своїх можливостей.

8. «Вечеря в Еммаусі»: християнська обітниця мовчання.

«Вечеря в Еммаусі» - картина Караваджо, італійського художника епохи бароко. На картині зображений момент, коли воскреслий Ісус інкогніто прибуває в місто Еммаус, але зустрічає там двох своїх учнів і переломлює з ними хліб, після чого ті впізнають його.Картина незвичайна вже тим, що фігури людей зображені на темному порожньому тлі в натуральну величину, а на самому краю стола стоїть кошик з їжею, яка, здається, ось-ось впаде. Є також дивна тінь, схожа на силует риби, що може вказувати на обітницю мовчання як обов'язок для християн.

 

джерело:publy.ru

Переглядів: 1508 | Додав: Art | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar